Силна събота изиграха формациите на Спартак Пловдив. 

Отборът при 2008 затвърди лидерската си позиция с успех над Марица с 2:3. Двубоят се игра в село Костиево, където Марица домакинстват своите мачове.  „Жълто-сините“ бяха преследвани от кадрови проблеми преди и по време на срещата. Иначе двубоят бе доста интересен и оспорван. Момчетата на треньора Димчо Беляков изравниха за 2:2 десетина минути преди края на мача, като и двата гола за „Марица“ реализира Димитър Кънчев. Маричани бяха по-дейният отбор в тези минути и организираха натиск, като на два пъти гредите спасяваха „Спартак“ от ново попадение. Гостите организираха две добри контри, като при първата вратарят спаси, а при втората, след грешка в отбраната, се стигна до победен гол за спартаклии минута преди края на мача. Попаденията за Спартак вкараха Александър Лазаров на два пъти и Станислав Гарабинов.

Загубата бе първа за „Марица“ през есенния полусезон. „Марица“ заема 3-то място в класирането с актив от 36 точки, като е с два мача по-малко от лидера „Спартак“ (41 точки) и с един по-малко от втория „Арда“ (38 точки). За „жълто-сините“ предстоят отложени двубои – домакинство на „Локомотив“ (Пловдив) и гостуване на „Сливен“. Срещите все още на са насрочени.

 

Отборът на Спартак при 2007 победи Сливен като домакин с 3:0. Двубоят бе част от редовния кръг на зоналното първенство U17 (2007/2006). Голмайстори за „гладиаторите“ - Георги Даскалски, Калоян Медов и Мартин Телбийски. 

Отборът на Спартак при набор 2006 победи с категоричното 3:0 Марица 2006. Попаденията отбелязаха Кирил Велинов на два пъти и Стоян Чинков. Мачът се игра на терена до училище "Св.Седмочисленици" в ЖК "Тракия" по взаимно съгласие. "Жълто-сините" завършиха мача с осем футболисти и без вратаря си, а реферът Николай Запрянов се изяви като главно действащо лице, според тях. Виктор Гергов пропиля много добър шанс, останал сам срещу вратаря на "Спартак". В края на полувремето се стигна до неприятни сцени, провокирани от футболист на "Спартак" и завършили с директни червени картони за Ники Кръстев от отбора на "Марица" и състезател на символичните гости. Минути по-късно "жълто-сините" останаха с 9 души на терена, след като Наско Христев бе изгонен за втори жълт картон. Въпреки разигралите се сцени в края на първото полувреме отборът на "Марица" започна по-добре втората част и имаше шансове за отбелязване на гол, но лековато допусна такъв при удар от 20 метра във вратата на Виктор Петков. Към средата на полувремето, след като гостите се опитваха да бавят играта умишлено, нервите взеха връх и потърпевш беше вратарят на "Марица" Виктор Петков, който остави съотборниците си с двама по-малко, а Радослав Мицев се наложи да доиграе срещата като вратар. Така крайният победител бе предизвестен и се стигна до още два гола във вратата на маричани.

"Не търсим причните за загубата в главния съдия, но със сигурност в няколко от спорните моменти, които доведоха до червените картони, той можеше да се намести по-добре и да овладее провокативната игра на "Спартак" през първото полувреме. Да въдвори ред на терена преди да се стигне до тези моменти", сподели треньорът на "Марица" U17 Тенислав Иванов.

"Марица" остава лидер в класирането с 39 точки, но е с два мача повече от втория "Ботев", който е с 37. Трети е "Берое" с 35, а "Спартак" е 9-ти с 25.