Данаил Бачков - треньор на Спартак

Треньорът на Спартак Данаил Бачков направи обзор на изминалия полусезон пред клубния сайт:

Завърши есенният дял на първенството в Трета лига. Каква е вашата оценка?

Оценката ми е добра, изиграхме един не лош полусезон. Завършихме на 9- то място с 32 точки, с положителна голова разлика. Ние сме единственият отбор в групата, който не е победен като домакин. Допуснахме само три равенства и като добавим факта, че реално ние не сме и домакини и не играем на нашия стадион, а на стадион Пловдив това е много добър показател!

Моите резерви са към гостуванията ни, където спечелихме само осем точки. Върху това и ще работя през зимната подготовка, трябва да сме по- смели и агресивни навън. Но като цяло смея да твърдя че през целия полусезон не бяхме надиграни от нито един отбор в групата. Срещу добрите или така наречените силни отбори в групата показахме много добро лице. Срещу Черноморец, Несебър, Гигант завършихме наравно, имаше мачове, където бяхме равностойни или по добри но загубихме незаслужено! Също така не трябва да се забравя факта че идваме от окръжната група и тепърва отборът ще се надгражда и става по- силен. Факт е също, че като класиране можеше да сме две три места по напред.

Видяхте ли тенденциозно съдийство срещу Спартак в някои от мачовете?

Не знам дали беше тенденциозно но е факт че в много от мачовете бяхме ощетени!!

Бихте ли определили най- добрия мач и този, от който не сте доволен?

Изиграхме много добри мачове и като резултат и чисто футболно. Срещу Саяна като гост, където загубихме в добавеното време, срещу Несебър водехме  с 2:0 до 90 минута и с два гола в продължението ни изравниха, срещу Черноморец, Гигант, Розова долина все добри мачове! Разбира се има и такива от които не съм доволен, мача с Първомай, равния в Куклен има и още мачове, в който не ми хареса това, което видях като продукция от моя отбор.

Ще продължите ли с налагането на юноши от собствената школа?

Да, ще се продължим с налагането на футболисти от нашата школа! През първия полусезон участие взеха Георги Лазаров, който вкара и 12 гола, Васил Стойчев, Цветан Вълчинов, Димитър Милчев, които са набор 2004, Веселин Локов набор 2005. Но аз постоянно им казвам, че нищо даром не идва, трябва да си изцяло отдаден на футбола и във всяка тренировка или мач, в който играят, трябва да показват и доказват, че мястото им  е в първия отбор и искат да се развиват и вървят нагоре.

Предстои мач с Гигант за АФЛ. Какви са амбициите на Спартак в този турнир?

Амбициите ни са да играем във всеки един мач за победа, защото ние сме Спартак Пловдив, пък ще видим до къде ще стигнем. За първенството в Съединените изиграхме равностоен мач,така че и този мач за АФЛ ще е интересен и оспорван.

Къде виждате Спартак в края на сезона в Трета лига?

Ако надградим от изминалия полусезон с добра подготовка и 2-3 попълнения на позиции, от които имаме нужда, се надявам да сме с три четири места по на горе в класирането! Но по-важното е да се развиваме като отбор и да показваме добро лице и като домакин и като гост! Знам че постоянството е най трудно постижимо в футбола, но с много работа и търпение ще стане!

Спокойно ли се работи в Спартак?

Няма как да е спокойно защото ние сме Спартак Пловдив- отбор шампион на България, отбор с богата история и резултатите са от значение, точно това искам да предам на моите футболисти, че играят за легендарен отбор и трябва да свикват с напрежението! Иначе спокойствието от гледна точка на президента Динко Миленчев и спортния директор Денис Хасан го имам , хората вярват в мен.

Какво бихте пожелали на феновете?

Пожелавам им да са живи здрави и търпеливи! Да подкрепят отбора така както винаги са го правили!