Тодор Тодоров - голмайстор на Асеновец, есен 2022

Голмайсторът на Асеновец Тодор Тодоров напуска тима и отива в Славия. За него наддаваха още от Берое и Янтра, но в крайна сметка той е предпочел да сключи договор със софийския клуб. Тодоров отбеляза 22 гола през есента, като повече от него има само Трайо Грозев от Несебър.

От клуба коментираха така: ФК Асеновец пожелава много късмет и успех на Тошко в професионалният футбол. Тошко е поредното доказателство, че никога не трябва да спираш да преследваш мечтите си. Тошко е пример за всички момчета от школата, защото Асеновец е раждал и ще продължава да ражда таланти, защото Асеновец е клуб с история, минало и бъдеще, защото Асеновец притежава невероятни фенове, защото Асеновец е по жив от всякога. Успех Тоше, сега е твоето време… Завинаги един от нас и не забравяй НИКОГА КРАЧКА НАЗАД
„Загуба е за нас, но ще настройваме играта си според новите реалности. Пожелаваме ме му успех. Иначе мога да отбележа един силен полусезон за нас. Второ място в класирането и на четири точки от лидера е повече от отлично. Смея да твърдя, че дори и загубихме точки в определени мачове, като можеше да имаме още по-голям актив. Благодаря на момчетата за всеотдайната и отговорна работа. Дано продължим в същото темпо. Има още много време до пролетните срещи, но вече мислим за зимата и за селекцията. Нашите възможности са ограничени финансово, като ще гледаме да подсилим състава според ресурсите,  с които разполагаме.“- коментира наставникът на Асеновец Веселин Филипов.