Отборите на Национал изиграха поредните си добри мачове в Елитните юношески групи и при гостуването си на Берое в Стара Загора. Ето и подробностите:

 Берое (U17) - Национал (U17) 3:2 (2:1)

 РЕПОРТАЖ | Отборът на Национал (U17) изигра добър и малко странен мач срещу връстниците си от Берое, но отпускане преди почивката костваше победата. Срещата започна с по един удар за двата отбора. След това Национал поведе. Отлична атака отляво изведе Йоан Янев в добра позиция и  нападателя на Национал подаде на Боян Рангелов, който откри резултата. В средата на полувремето гостите успяха да обърнат резултата. Те изравниха с добра атака и удар от дъгата на Даниел Стефанов, а след това поведоха с гол на Кристиан Атанасов в меле след корнер. Момчетата на Станислав Симов и Николай Христов взеха инициативата веднага след почивката. При втората атака Деян Ненков нахлу в наказателното поле на съперника и там бе съборен от защитник на домакините. По незнайно какви причини съдията не отсъди дузпа. Водени от непримиримя си капитан Мартин Пасалидис, домакините не се отказаха и продължиха да атакуват. Удар на Рангелов мина покрай гредата, а фаул на Янев бе спасен от вратаря на съперника. В средата на полувремето домакините организираха първата си атака и при грешка в защита поведоха с 3:1. В 65 минута Валентин Желязков покачи на 3:1. Играчите на Национал продължиха да нападат и създадоха няколко много добри ситуации, от които Румен Колев, Атанас Томов и Кирил Цеков не успяха да се възползват. 15 минути преди края на мача съдията даде спорна дузпа за нарушение срещу Янев, която Томов вкара за 2:3. В последните минути не се игра много и така срещата завърши с победа за съперника.

...

 Берое (U15) - Национал (U15) 0:4 (0:1)

 

 РЕПОРТАЖ | Отборът на Национал (U15) надигра своя съперник, създаде множество ситуации и логично победи с добър резултат. Момчетата на Владимир Лилов и Станислав Катранков поведоха с ранен гол на Кристиян Горянов. Във втората минута Стефан Крумов изведе капитана на гостите в добра позиция и той се разписа за 1:0. Последваха няколко атаки с удари към двете врати. Денис Пешев, Стефан Крумов и Виктор Илиев имаха добри ситуации за втори гол. Домакините се защитаваха добре, но част от техните играчи на няколко пъти преминаха границата на твърдата игра. В края на полувремето един от техните футболисти прегоря и удари без топка Николай Любомиров, за което заслужено получи червен картон. След почивката се заредиха опасни положения пред вратата на домакините, но удари на Дилян Шишманов, Данаил Петров и Стефан Крумов минаха покрай и над гредата. В средата на полувремето заваляха и головете. Горянов оформи хеттрика си след асистенции на Крумов и Стилян Симеонов, а Виктор Илиев вкара при добавка след шут на Максим Йонин.

Отборът на Национал (U17) ще зимува на единайсто място, а Национал (U15) на второ. Първенствата в Елитните юношески групи ще се подновят в края на февруари.