"Марица"-2 (2009) записа ценна победа в първенството в Зоналната група U15. Възпитаниците на треньора Иван Михайлов победиха с 0:1 при гостуването си на "Орлета" (Пазарджик).

Теренът не позволи да се играе качествен футбол, но пловдивчани започнаха мача със самочувствие и натиснаха домакините в тяхната половина. След няколко добри намеси на вратаря се стигна до корнер, изпълнен от Любомир Томов, който нацели гредата на домакините. Марчани продължиха натиска през цялото първо полувреме, но до гол не се стигна.

През второто полувреме момчетата на Иван Михайлов продължиха с добрата си игра, като се стигна до някои добри центрирания на Петьо Клявков, Патрик Койрушки и Алекс Богданов, но защитата и вратаря на "Орлета" се справяха добре. В една от последвалите атаки Валентин Маринов се пребори и изведе Любомир Томов, който с едно докосване отклони топката към Алекс Богданов, а той, останал сам до вратата на домакините, отбеляза ценно попадение. Домакините се втурнаха да изравняват, но защитата на "Марица" не позволи да се стигне до опасност пред вратата им. При една атака на "жълто-сините", след добро разиграване, Даниел Велков изведе чудесно изкочилия сам срещу вратаря Стоил Кичуков, който отбеляза второ попадение, но гола беше отменен заради спорна засада. В трети пореден мач отменят гол на "Марица" при много съмнителни ситуации за засади, но за съжаление качеството на съдийството, особено при децата и юношите, е изключително ниско.

Все пак победата бе за "Марица", а тя бе абсолютно заслужена на фона на случилото се на терена.

"Марица"-2 (2009) заема 8 място в класирането с 26 точки. На 3 делември тимът е домакин на ФА "Пловдив"-1.

Двубоят на "Марица"-1 (2008) с ФА "Пловдив"-1 от 16 кръг бе отложен. Така тимът на треньора Димчо Беляков вече е с два мача по-малко. На 3 декември маричани са домакини на "Спартак"-1.