Лидерът "Марица" U17 постигна убедителна победа с 0:3 при гостуването си на ФА "Пловдив" в среща от 16-ти кръг в Зоналната група U17. Съперникът заема 4-то място в класирането и се явява конкурент на "жълто-сините" за челните места. Момчетата на треньора Тенислав Иванов заслужено победиха, след като показаха концентрация и добра ефективност. Двубоят се игра в неделя на терена в ЖК "Тракия".

Първото полувреме започна равностойно, като на моменти "жълто-сините" имахме лек превес. В средата на полувремето те поведоха с гол на Радослав Мицев след центриране от корнер. Второто полувреме започна по-добре за "Марица". Тимът създададе няколко ситуации, който не успя да реализира. Домакините отговориха с няколко опасни контраатаки, който създадоха неприятности пред вратата на маричани, но те се справиха. Емилио Макавеев направи резулата 0:2, отново той реализира за крайното 0:3 след добра контаатака.

Целият отбор на "Марица" U17 пожелава бързо възстановяване на футболиста на домакините, който получи тежка контузия в началото на мача!

В класирането "Марица" е водач с 39 точки, втори е "Берое" с 32, трети "Ботев" с 31 и 3 мача по-малко, а четвърти ФА "Пловдив" с 29 и 2 мача по-малко. В следващия кръг, който е последен за есенния полусезон, "жълто-сините" са домакини на "Спартак" (Пловдив).