"Марица" разби със 7:1 "Звезденбург" (Бургас) в отложен мач от Зоналната група U17, който се игра във вторник на стадион "Пловдив". Момчетата на треньора Тенислав Иванов изиграха добър мач срещу сериозен съперни и успяха да реализират голяма част от положенията си, като така достигнаха до убедителната победа. Срещата започна с лек превес за "жълто-сините", но гостите стояха добре организирани на терена и оказваха съпротива при завършването на атаките.

В 21-та минута избита топка след центриране от корнер попадна в Николай Иванов и той с много красив удар от границата на наказателното поле вкара за 1:0. Последваха още атаки на домакините, при една от които Тодор Ганчев засече успоредно центриране в наказателното поле и удвои. Второто полувреме започна с два бързи гола на Наско Христев за 3:0 и на Тодор Ганчев за 4:0. Малко по-късно Ганчев оформи своя хеттрик с хубав гол от воле за 5:0. Отново Николай Иванов, а след него и Тервел Михалски доведоха резултата до 7:0. При една от контраатаките си гостите от Бургас вкараха почетно попадение, а преди него изпуснаха няколко хубави положения пред Виктор Петков, които се намесваше отлично във всяка от ситуациите.

"Марица" е лидер в групата с 36 точки от 14 мача пред "Ботев" с 31 от 12 мача, "Берое" с 29 от 14 мача и ФА "Пловдив" също с 29, но от 12 мача. В следващия кръг, на 26 ноември, "Марица" гостува именно на ФА "Пловдив" в дербито на кръга.