Марица Пловдив спечели след много добра игра с 4:2 срещата си за Купата на България срещу елитния Хебър и по този начин продължава напред в турнира.

Срещата обаче не започна добре за домакините, които се оказа догонващи в резултата, когато Ном вкара за 0:1 Радослав Апостолов направи 1:1, след като посрещна избита топка и със силен удар по земя изравни.
В 20-тата минута Димитър Аврамов стреля от дистанция на сантиметри над напречната греда. В 41-тата минута Ном опита пак да вкара, но Илия Николов се намеси с вещина.

Една минута преди края на първата част Домовчийски сътвори обрата, след като засече с глава центриране на Вешев от свободен удар.
44-тата минута Вешев центрира от свободен удар, Домовчийски с глава засече 2:1

В продължението на частта след корнер Аврамов се опита да вкара с пета до гредата, но защитник изби от голлинията. Последва нов удар, на Радослав Апостолов който също беше избит.

50-тата минута Радослав Апостолов беше изведен сам срещу вратаря, прехвърли го, но топката излезе в страни от вратата.

В 58-ата минута, след корнер, току-що влезлия Веселин Марчев с глава засече за 3:1 и хвърли домакините в екстаз. 10 минути преди края на срещата гостите намалиха на 3:2 след удар с глава на Героги Търков, като при тази ситуация останаха съмнения за засада.
Ном опита да изравни с удар от 25 метра, ни Илия Николов отново бе на мястото си.
В 88-ата минута домакините сложиха точка на спора. Милен Танчев напредна от центъра, подаде към на Петър Атанасов, а той продължи към Веселин Марчев. Сам по фланга Марчев си нагласи топката и стреля неспасяемо за 4:2.