Юношите младша възраст на Черно море победиха ЦСКА в първия мач от 1/4-финалите на турнира за Купата на БФС. Срещата се игра на стадион „Корабостроител“ под Аспаруховия мост и завърши с успех за „моряците“ с 1:0. Точен за тима, воден от Тодор Каменов и Станислав Стоянов, бе Ивайло Димитров. Той се разписа през втората част на срещата във Варна след добро извеждащо подаване на Кристиан Михайлов.

Реваншът е след седмица в София. „Моряците“ гостуват на ЦСКА на 23 ноември, сряда от 10:30 часа.

Съставът на Черно море: Антоан Манасиев, Андрей Христов, Димитър Заимов, Божидар Жечев, Светослав Мерсинков, Денислав Младенов, Йордан Тодоров, Йоан Стилиянов, Ивайло Димитров, Кристиан Михайлов, Никола Недков (Георги Монев, Кристиан Андонов, Кристиян Паунов, Сергей Чижик, Петър Тухчиев, Стефан Стефанов, Стефан Сивков).

Отборите на Национал (2009)  и Черно море (2009) завърши 1:1 като гост на в първия четвъртфинал за Купа БФС. Ето и подробностите за мача, който се игра днес преди обяд във Варна.

Двата отбора изиграха добър, динамичен и оспорван мач в студеното и мъгливо варненско утро. За хубавия мач допринесе и чудесният терен под Аспаруховия мост, който създаде отлични условия за надиграване между двата отбора. Домакините се възползваха от грешка при изнасянето и поведоха в последната минута на първото полувреме. „Моряците“, водени от Мирослав Мирчев, можеха да постигнат по-добър турнирен резултат, но пропуснаха да реализират създадените положения. Голът за варненци реализира Боян Русинов. Самостоятелен пробив и точен удар на Гриша Георгиев в средата на второто възстанови равенството.

Двата отбора показаха добра игра, но опасните ситуации бяха твърде малко. Реваншът е идната сряда в НСА.