Кметът на Враца - Калин Каменов, коментира последните събития около футболния Ботев и това какви инвестиции се очаква да бъдат направени още по базата. 

"Още не сме си ремонтирали лекоатлетическата писта на стадиона. Чакаме помощ от държавата вече почти 2 години. После ще може да мислим за козирка на сектор В. Имаше обявена обществена поръчка от Министерството на спорта за пистата. Имаше осигурени милион и 300 хиляди лева за нея. Но до ден днешен нито е отворена обществената поръчка, нито има информация за някакво развитие по темата. Така че се надявам в крайна сметка и държавата да ни помогне малко. Защото ние през последните години сме инвестирали над милион и половина лева собствени средства и едва ли има община, която да е вложила толкова много във футбола и спорта. Усилията, които полагаме, би трябвало да бъдат забелязани от държавата. Смятам, че така е справедливо. Все пак стадион "Христо Ботев" е един от най-големите в България и трябва да придобие завършен, съвременен вид. С новите седалки, които поставихме, към днешна дата капацитетът е 25 хиляди зрители. Тук се провеждаха мачовете на младежкия национален отбор. Всички си спомняме колко публика имаше на един двубой с Англия. Така че защо селекцията до 21 години отново да не се завърне във Враца, още повече с предстоящото изграждане на пътя София - Ботевград - Мездра - Враца - Видин, дава прекрасна възможност тук да се играят и европейски мачове. Въпросът е дали и държавата има ангажимент към Северозапада и дали са готови да ни подкрепят за това. Все пак се надявам и ние да получим подкрепа, каквато има за други общини. А ние сме единственият общински клуб в Първа лига вече трета година. Ако не ни забележат, какво правим, ще бъдем поредният клуб, който ще отиде в небитието. Крайно време е спортът наистина да бъде сериозна държавна политика. Само във футболната школа на Ботев има над 350 деца. Така че ние полагаме неимоверни усилия да разбиваме футбол и спорт в региона. Но с настоящата криза без подкрепата на държавата наистина ще ни е много, много трудно", коментира пред Тема Спорт" градоначалникът. Той изрази надежда и този сезон Ботев (Враца) да се спаси от изпадане. 

"Ако не е WINBET, ще ни е наистина много трудно. Имайте предвид, че сме отборът с може би най-ниския бюджет в Първа лига. Дори и това е успех. Спонсори търсим непрекъснато. Полагаме много усилия, но за съжаление, в тази криза е доста трудно, почти невъзможно е за малките отбори. Дори местният бизнес няма достатъчен ресурс да се включи. Имаме обаче доста талантливи футболисти и предполагам, че оферти за тях няма да липсват", добави Каменов. Днес Ботев Враца приема Септември Сф и при успех ще се доближи само на две точки от десетия Ботев Пд, който го разби в предишния кръг с 0:6.