"Марица"-2 (2009) записа равенство 3:3 при гостуването си на един от тимовете сочени за фаворити в групата - "Локомотив" (Стара Загора). Момчетата на треньора Иван Михайлов продължиха с успешното си представяне и спокойно можеха дори да победят с година по-големите "железничари". Срещата от 14 кръг в Зоналната група U15 се игра на терена на спортен комплекс "Колодрума" в Стара Загора.

Още в началото на мача пловдивчани показаха, че ще се борят за трите точки, като в 5-та минута откриха резултата. Патрик Койрушки намери отлично Любомир Томов, който откри. Радостта беше кратка за маричани, защото след минута локомотивци изравниха. Това не отчая "жълто-сините" и само след две минути, след корнер, Андон Дончев с глава вкара втори гол и отново изведе "Марица" напред. Мачът ставаше все по-интерсен и 4 минути преди края на първото полувреме "Локомотив" изравни за втори път.

Двата отбора излезнаха много надъхани за победа за втората част. Получи се много здрава битка в средата на терена, но след груба грешка в защитата "Марица" допусна трети гол във вратата си. Обратът не пречупи "жълто-сините" и те продължиха с добрата си игра, мобилизираха се и върнаха гола. Петьо Клявков проби отлично и центрира към Алекс Богданов, който с много добър удар вкара за крайното 3:3.

"Марица" е с 20 точки в актива си и заема 8-то място в групата, в която голяма част от отборите са с година по-големи.

В следващия кръг "жълто-сините" са домакини на "Сливен". Срещата е на 19 ноември от 12 часа, на терена до хотел "Марково".