ЦСКА - София отнесе с 4:0 като гост Ботев (Враца) в мач от 15-ия кръг на efbet Лига. 

Марселино откри в 6-ата минута, а в 34-ата Лазар Туфегджич удвои. Станислав Шопов покачи на 3:0 в 80-ата минута, а в 91-ата още един гол добави Браян Морено.

За първите трима това бяха дебютни попадения с червената фланелка в първенството.

25

Наставникът на гостите Саша Илич предприе доста промени сред 11-те в сравнение с визитата на Ботев Пд през седмицата. На пейката останаха Линдсет, Шопов, Шагоян и Морено, които бяха титуляри на "Коматево", а извън групата бе наказаният Юга.

Днешната среща на стадион "Христо Ботев" бе наблюдава от Мартин Петров, който стартира славната си футболна кариера именно от Враца.

Мачът започна отлично за "червените", които откриха резултата още в 6-ата минута. Вион комбинира с Де Нойер отляво и центрира по земя към непокрития Марселино. Колумбиецът от своя страна вкара първия си гол за ЦСКА - София с шут от четири-пет метра.

В 13-ата минута Меси и Костов не се разбраха за една топка и от това за малко не се възползва Назон, но в краяна сметка стражът на Ботев я улови на границата на големия пеналт. 

Пет минути по-късно Генов центрира от фал за Георгиев, който стреля с глава, а Бусато изби в корнер. След неговото изпълнение Рапнуил изпрати топката в аут след нов удар с глава.

25

Футболистите на Илич бяха близо до втори гол в 23-ата минута, когато Туфегджич отправи страхотен фалцов изстрел с десния крак, който се спря в напречната греда. Девет минути по-късно гостите организираха контраатака, която завърши с шут на Назон, а Костов изби в корнер.

Опасните набези на ЦСКА - София продължиха и в 34-ата минута, когато "червените" вкараха втори гол, възползвайки се от оставените свободни пространства от врачани в отбрана. Назон овладя в наказателното поле и брилянтно подаде с пета на Туфегджич, а за халфа не представляваше проблем да се разпише от три метра на празна врата.

Малко по-късно Костов не се намеси убедително при удар на Вион от фал. В 40-ата минута врачани получиха възможност да върнат едно попадение чрез Маринов, но младият нападател на домакините не уцели добре топката с глава и я изпрати слабо в ръцете на Бусато.

25

В 43-ата минута Ботев като по чудо не отбеляза. Генов центрира отлично за Георгиев, който от метър на празна врата стреля с глава над напречната греда.

Второто полувреме започна с опасна атака на ЦСКА - София. Назон на няколко пъти финтира Фераресо и крайно неубедителния в този двубой Меси, след което топката стигна до Туфегджич, който шутира, но право в ръцете на Костов.

В 79-ата минута гостите се възползваха от грешка на съперника при разиграване в центъра на терена. Последва контраатака, която завърши със силен шут на Шопов, а Костов изби. Само 60 секунди по-късно Шопов овладя пред наказателното поле на противника и с майсторски фалцов удар от дъгата покачи на 3:0.

В 91-ата минута врачани инкасираха още един гол. Турицов центрира отдясно, Чарлз пробва да овладее топката, не сполучи, но отиграването му се превърна в голов пас за Морено, който от близка дистанция вкара за крайното 4:0.

БОТЕВ (ВРАЦА) - ЦСКА - СОФИЯ 0:4

0:1 Марселино 6
0:2 Лазар Туфегджич 34
0:3 Станислав Шопов 80
0:4 Браян Морено 90+1

БОТЕВ (ВРАЦА): 76. Костов, 6. Георгиев, 8. Фераресо, 9. Генов, 15. Маринов, 19. Переа, 20. Меси, 23. Мендоса, 28. Сербер, 37. Рапнуил, 88. Валбуена

ЦСКА - СОФИЯ: 1. Бусато, 19. Турицов, 2. Матей, 6. Петров, 5. Де Нойер, 3. Жеферсон, 15. Вион, 11. Туфегджич, 26. Марселино, 27. Гарсес, 9. Назон

Снимки: Борислав Цветанов