Треньорът на Ботев (Враца) Даниел Моралес сподели пред "Мач Телеграф" своите очаквания за предстоящия мач срещу Берое под Околчица. Двата тима се изправят днес един срещу друг от 17:30 часа.

"Очакваме тези мачове с нетърпение, защото знаем, че са пред нас в класирането. Наясно сме, че трябва да внимаваме, защото Берое е един отбор, който има добри изпълнители за всеки пост. Имат сериозен потенциал. Оттук нататък всичко зависи от нас. Важно е как ще влезем в срещата, защото срещу ЦСКА допуснахме някои грешки, които ни костваха много.

През цялата седмица сме работили в тази посока и грешките, които допуснахме тогава. Надявам се това да даде резултат. Момчетата са концентрирани, но понякога напрежението идва в повече. Всички знаем, че това е мач, който трябва да се спечели. Фокусът е върху нашия отбор и ние трябва да зарадваме нашите привърженици с победа. Трябва да дадем всичко, за да се поздравим с успех. Не мислим за класирането. Важни за нас са мачовете до края на полусезона.

Трябва да вземем колкото се може повече точки в тях. Разбира се, че ще е хубаво да сме по-наред в класирането, това ще даде нужното самочувствие на момчетата. Те се стараят много, но и аз не ги оставям на мира. Ботев Враца е трамплин за тези играчи, за да могат да отидат в по-голям клуб. Меси няма да бъде на линия за срещата с Берое. Футболът в днешно време се играе повече с глава, отколкото с крака. Трябва да сме концентрирани и да мислим през цялото време, за да стигнем до трите точки.

Знаем силните и слабите страни на Берое. Настроението в отбора е нормално. Трябва да има колективен дух сред момчетата и на терена да изглеждат като братя и да си помагат. Ако го няма това, е много трудно. Трябва да преминем през трудностите заедно. Стъпало по стъпало и нещата ще се случат", заяви Моралес.