Лидерът в Зоналната група U15 "Марица"-1 (2008) постигна важна победа над пряк конкурент за първото място. Възпитаниците на треньора Димчо Беляков победиха с 2:0 "Локомотив" (Стара Загора) в среща от междинния 13 кръг в първенството. Срещата, която се игра на терена в село Костиево, бе доста интересна и предложи добър футбол. И двата гола на "жълто-сините" бяха доста красиви (видео вижте в коментарите). Хасан Байрям и Кристиян Димов реализираха попаденията за "Марица".

Тимът остава лидер в класирането с 33 точки. Втори е "Спартак" с 29, следван от "Арда" с 28 (мач по-малко), "Ботев" с 28 (два мача по-малко), "Локомотив" (Ст.Загора) с 26 (мач по-малко). На 13 октомври "Марица" гостува на "Сливен", но срещата ще бъде отложена. На 19 октомври маричани са домакини на "Орлета" (Пазарджик).

Срещата на другия отбор на "Марица" в групата, този на набор 2009, срещу "Локомотив" (Пловдив) бе отложена. В следващия кръг момчетата на треньора Иван Михайлов гостуват на "Локомотив" (стара Загора)

В Зоналната група U17 двубоят на "Марица" със "Звезденбург" също бе отложена поради участието на бураския тим в турнира за Купата на БФС.