Отборът на Локомотив (Пловдив) до 16 години се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на БФС. Възпитаниците на Даниел Димитров отстраниха Спартак (Пловдив) и продължават в следващата фаза. В първата среща двата тима завършиха при 1:1 на стадион “Пловдив”, а днес “черно-белите” надвиха “гладиаторите” с 2:0 на “Лаута”.

Локомотив съумя първи да открие резултата още в началните минути. Точен за “черно-белите” бе Аксел Велев. Така двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 1:0.

През втората част Локомотив отбеляза ново попадение за крайното 2:0 – Мерт Салим се разписа. Във финалните минути Алекс Младенов бе изгонен заради втори жълт картон.

Предстои жребий, който ще определи кой ще е следващия съперник на Локомотив.

Отборът на Локомотив (Пловдив) набор 2009 отпадна от ФК Звезденбург на 1/8-финалите за Купата на БФС. Това се случи след равенство в общия резултат (3:3) и изпълнение на дузпи.

В първата среща Локомотив се наложи с 2:1 като гост в Бургас, а днес двубоят завърши при същия резултат, но в полза на Звезденбург.

Възпитаниците на Светослав Каламов показаха и в двата мача добър и борбен футбол.

Днес гостите започнаха доста активно и стигнаха до няколко статични положения в първите минути. При едно от тях, в 4-ата минута, Теодор Прашанов даде аванс на гостите – 0:1. Локомотив имаше шансове до края на първата част, но “черно-белите” не съумяха да вкарат.

Все пак това стана факт в началото на втората част, когато Стилян Лазаров се разписа от дистанция за 1:1. Последваха още няколко шанса за “черно-белите”, но вместо това Звезденбург стигна до ново попадение – Стилян Гангаров направи 1:2.

При този резултат последваха дузпи. Вратарят на гостите Киков успя да спаси три от четирите наказателни удара на Локомотив и прати своя тим на 1/4-финалите.