Отборът на Национал (2009) победи Спартак /Варна/ (2009) с 2:1 и 4:3 при дузпите и се класира за четвъртфиналите в турнира за Купа БФС. Ето и подробностите за драматичния мач, който се игра днес преди обяд в НСА:

Отборът на Национал надигра своя съперник в реванша, но успя да го отстрани в късна и голяма драма.

Гостите дойдоха в София с преднина от първия мач, в който победиха с 2:1. Те не се трогнаха от началния натиск на Национал и още с първата си контраатака успяха да отбележат, с което общият резултат стана 3:1 в тяхна полза.

Момчетата на Александър Стоянов и Александър Савов не се стъписаха и в ответната атака, майсторски започната от капитана Георги Марков, Константин Михайлов изведе Владислав Душанов на чиста позиция, а нашият нападател вкара за 1:1.

До края на срещата домакините притежаваха топката и нападаха, но създадоха малко чисти положения в сгъстената съперникова отбрана. Спартак разчиташе на здрава защита, контри и накъсване на играта. Така съдията логично даде продължение от четири минути. В третата от тях Валери Георгиев стреля точно от границата на наказателното поле и изпрати мача към развръзка от бялата точка.

Дузпите започнаха с две спасявания на вратаря ни Николай Кръстев и три точни удара на нашите играчи. Последваха два гола за Спартак и пропуск на Национал. При петите удари и двамата играчи бяха точни и така с 4:3 Национал (2009) успя да победи и отстрани Спартак (2009).