"Марица"-2 (2009) постигна ценна победа с 1:2 при гостуването си на "Берое" в Стара Загора. Момчетата на треньора Иван Михайлов от набор 2009 изиграха страхотен мач и заслужено се поздравиха с победата. През първото полувреме маричани тотално надиграха отбора на "Берое", но така не се и стигна до гол. В началото на второто полувреме "Марица" отново контролираше играта, но след една изритана топка от домакините се стигна до центриране в наказателното поле и след нелеп рикошет се стигна до автогол. Това не пречупи маричани и те се мобилизираха. Три минути по-късно, след много добър изтрел от далеч, Валентин Маринов изравни. Пловдивчани продължиха да играят силно и пропуснаха няколко добри възможности. Десет минути преди края на мача "жълто-сините" направиха добра комбинация, като Любомир Томов извади перфектно топката към нахлуващия Петьо Клявков, който направи резултата 1:2 и донесе победата на своя отбор. Домакините се втурнаха да изравняват, но отбраната на "Марица" се справи чудесно и така постигнаха успех.

"Марица" дели 7-то място със "Сливен" с по 19 точки, а в следващия кръг е домакин на "Локомотив". Мачът е на 9 ноември от 14 часа на терена край хотел "Марково".

"Марица" записа равенство при гостуването си на "Борислав" (Първомай) в среща от 10 кръг в Регионалната група U17, игран в петък на стадиона в първомайския квартал "Любеново". Маричани бяха по-добрият тим на терена, но се наложи да догонва в резултата след гол от дузпа на домакините. Вратарят на "Марица" спаси дузпата, но наказателният удар бе изпълнен отново и този път бе реализиран. Георги Копривленски изравни, но момчетата от набор 2007 не успяха да стигнат до пълен обрат.

Възпитаниците на треньора Димчо Беляков имат 20 точки в актива си и делят второ място в класирането с "Родопа". На 12 ноември "жълто-сините" са домакини на "Рудозем". Срещата е от 12 часа на терена в село Костиево.