"Марица" победи "Локомотив" като гост в среща от 12 кръг в Зонална група U17. Възпитаниците на треньора Тенислав Иванов постигнаха класическа победа с 0:3 на терена в парк "Лаута". Успехът е изключително ценен за състава на "Марица", който продължава с доброто си представяне.

През първото полувреме "жълто-сините" не играха добре и не успяха да създадат чиста голова ситуация, но и не допуснаха опасност пред своята врата. През второто полувреме и двата отбора вдигнаха оборотите и интересните моменти не закъсняха. Виктор Гергов откри за 0:1 след центриране от фаул на Наско Христев. За 0:2 голът отбеляза самият Наско Христев след удар от границата на наказателното поле и неубедителна намеса на вратаря на "Локомотив". Николай Иванов завърши хубава комбинация с удар и направи резултата класически, а този резултат се запази до края.

В класирането "Марица" заема втората позиция с 27 точки и мач по-малко от лидера "Ботев", който е с 31. На 9 ноември "жълто-сините" са домакини на бургаския "Звезденбург", а срещата е от 14 часа на стадиона в село Маноле.

"Марица"-1 (2008) завърши наравно 2:2 при гостуването си на "Локомотив" в среща от 12 кръг в Зоналната група U15, игран в събота на терена до стадион "Локомотив". Възпитаниците на треньора Димчо Беляков могат да съжаляват, че не победиха, след като допуснаха изравняване в последната минута на мача, а грешки по време на срещата попречиха на тима да има по-убедителна преднина. Борис Петров и Георги Петков отбелязаха головете за "жълто-сините", които остават на върха в класирането с актив от 30 точки, но преследвачите скъсиха дистанцията на само 2 точки.

На 9 ноември "Марица" приема четвъртия в класирането "Локомотив" (Стара Загора). Срещата е от 14 часа на терена в село Костиево.