Отборите на Национал изиграха добри мачове в поредния кръг на Елитните юношески групи, но само единият успя да победи. Ето и подробностите:

Хебър /Пазарджик/ (U17) - Национал (U17) 0:0

РЕПОРТАЖ | Играчите на Станислав Симов и Николай Христов надиграха своя съперник, но не успяха да реализират поне едно от головите си положения в мача. Срещата в Спортния комплекс "Георги Бенковски" премина под контрола на Национал, а домакините разчитаха на контри и статични положения. Преди почивката Румен Колев стреля във вратаря от чиста позиция, а малко след това две отлични центрирания не бяха оползотворени от Данаил Михайлов и Кирил Цеков. През втората част чудесни възможности да отбележат имаха Боян Рангелов, Йоан Янев, Петър Георгиев и Иван Станев. Топката летеше или около рамката, или в ръцете на отлично пазилия капитан на Хебър Николай Иванов. Домакините имаха няколко ситуации, но без чисто положение за гол. Със спечелената точка Национал (U17) дели 11-тото място в класирането с още два отбора, които също имат по 10 точки.

...

 Локомотив /София/ (U15) - Национал (U15) 2:3 (0:1)

  • 0:[1] Николай Любомиров 21'
  • 0:[2] Дилян Шишманов 52'
  • 0:[3] Кристиян Горянов 57'

РЕПОРТАЖ | Отборът на Национал (U15) изигра поредния си силен мач. Момчетата на Владимир Лилов и Станислав Катранков притежаваха топката в голяма част от срещата, атакуваха разнообразно и логично победиха на терена в столичния квартал "Надежда". Преди почивката Максим Йонин пропусна от чиста ситуация, а удари на Кристиян Горянов и Стефан Крумов излязоха в аут. Голът падна след добро центриране и страхотен удар с глава на високо скочилия централен защитник Николай Любомиров.

През второто полувреме резултатът набързо набъбна. Първо Горянов отне и запази топката в центъра, а след това майсторски изведе Дилян Шишманов сам срещу вратаря на домакините. Нападателят ни хладнокръвно отбеляза втория гол за Национал. Третият бе дело на капитана ни, който вкара с диагонален удар. В следващите няколко минути офанзивните играчи на Национал пропуснаха още няколко отлични ситуации. При най-запомнящата се Горянов финтира 4-5 съперникови играчи в пеналта, но се засуети и ударът му беше блокиран. Последваха три минути на отпускане, в които домакините успяха да върнат два гола. До края на срещата Горянов удари греда, а отборът не допусна повече грешки в защита.

След деветата победа за сезона отборът ни продължава да е водач в класирането с 27 точки и по-добра голова разлика от втория Лудогорец, който има същия актив.