Жребият за 1/8-финалите за Купата на БФС и при трите възрасти бе изтеглен преди няколко дни в София. Тогава Локомотив бе представен при набор 2005 и 2007, като съответно “черно-белите” трябваше да мерят сили с Локомотив (Горна Оряховица) и Спартак (Пловдив). В последните дни настъпиха няколко промени и обрати, които са посочени в следните редове:

Юноши (старша възраст, родени 2005): 

Локомотив (Пловдив) трябваше да се изправи срещу Локомотив (Горна Оряховица) в спор за място на 1/4-финалите. След тегленето на жребия стана ясно, че Берое (Стара Загора) не са включени в потока. Това доведе до редица промени, като се оказа, че Локомотив (Пловдив) все още не си е гарантирал място на 1/8-финалите.

Така “черно-белите” ще гостуват днес (25.10) от 14:00ч. на спортен комплекс “Спартак” на Спартак (Пловдив), крайният изход се решава в една среща.

При победа – локомотивци продължават на 1/8-финалите срещу горнооряховци
При загуба – следва нова среща срещу Димитровград, като успех праща “черно-белите” на 1/8-финалите, а при поражение – отпадат от Купата на БФС

Юноши (младша възраст, родени 2007): 

При тази възраст няма промяна, жребият си остава същия.

Спартак (Пловдив) – Локомотив (Пловдив) 

Първите срещи са на 26-и октомври, а реваншите на 9-и ноември.

Деца (родени 2009): 

Локомотив отпадна от турнира в тази възраст и не намери място на 1/8-финалите. В последните дни стана ясно, че друг пловдивски отбор (Кронос) има определени документални проблеми и няма да бъде допуснат до този етап от надпреварата.

Така възпитаниците на Светослав Каламов заемат това място, като съперник ще бъде Звездичка (Бургас). Утре (26.10) “черно-белите” гостуват, а след седмица са домакини в спор за място на 1/4-финалите.