"Марица"-2 U15 (2009) продължава с възходящото си представяне в Зоналната група U15, като записа пети мач без загуба, в четири от които тимът записа победи. Момчетата на треньора Иван Михайлов победига с 1:2 отборът на "Брестник", под чието име се състезава през този сезон този набор от школата на Иван Кесов, базирана край хотел "Марково". Срещата бе от 10 кръг на шампионата.

Още в началото на мача маричани показаха, че искат трите точки и след натиск се стигна до ъглов удар. Любомир Томов директно от корнер прати топката във вратата на домакините и откри резултата още в 6-тата минута с красиво попадение. "Жълто-сините" продължиха с пресата и затвориха домакините в своето поле. В 12-та минута Алекс Богданов върна топката назад към включилия се Патрик Койрушки, който с много добър удар от далеч вкара за 0:2. Малко преди края на първото полувреме след една атака на домакините се стигна до пряк свободен удар и след грешка на вратаря резултатът бе намален - 1:2. През второто полувреме маричани играха спокойно, приеха играта в своята половина и разчитаха на контри, като доста от тях се получиха, но не се стигна до трети гол. В края на мача домакините имаха добра възможност да стиганат до равенството след разбъркване в наказателното поле, но нямаха късмет. Така двубоят завърши с победса на "Марица".

"Марица"-2 U15 (2009) има 16 точки в актива си и вече е в горната половина на таблицата, въпреки че повечето отбори в групата са набор 2008. След седмица съставът е домакин на "Кронос" (Пловдив). Двубоят е на 29 октомври от 10:30 на терена до хотел "Марково".

"Марица" (2008) победи убедително с 5:1 "Левски" (Карлово) в мач от 8 кръг в Регионална група U15 "А", игран на стадион "Пловдив" в неделя. Момчетата на треньора Абип Конедарев не оставиха съмнение в превъзходството си и стигнаха до заслужен успех. Георги Цонков отбеляза две попадения, а по веднъж точни бяха дежурният голмайстор Стефан Терзиев, както и Атанас Узунов и Момчил Пецов. Видео на едно от попаденията можете да видите в коментарите.

"Марица" е с 14 точки и заема място в челото на класирането, като е и с мач по-малко. В следващия кръг "жълто-сините" гостуват на "Лион" (Пловдив). Двубоят е на 30 октомври от 10:30 часа.