"Марица" U19 постигна резултатна победа с 6:0 над новия тим в Зоналната група U19 "Вихър" (Златоград). Момчетата на треньора Красимир Иванов превъзхождаха своя противник по всички показатели и заслужено записаха нов успех. Али Айвазов реализира хеттрик в мача, а по веднъж точни бяха Сали Садъков, Ивайло Рангелов и Георги Вълков.

"Марица" излезе начело в класирането с пълен актив от 15 точки от 5 мача, като тима има и един отложен мач. Втори е "Локомотив" с 13 точки от 5 мача, а "Ботев" (4 мача) и "Спартак" (6 мача) са с по 12 точки. На 23 октомври, от 16 часа, "Марица" гостува на "Верея" в Стара Загора.

"Марица" U17 постигна нов ценен успех далеч от дома в първенството в Зоналната група U17 - 10 кръг. Възпитаниците на треньора Тенислав Иванов победиха с 0:2 "Априлец" (Бояджик). Мачът се игра при перфектни условия за футбол на отличния терен в ямболското село Бояджик.

През първото полувреме пловдивчани контролираха мача, но не бяха достатъчно креативни и настоятелни в завършващата фаза. През втората част "жълто-сините" заиграха по-добре и създадоха доста положения. Фрапантен пропуск направи Емилио Макавеев на празна врата при 0:0, но натискът продължи и логично "Марица" поведе чрез Тервел Михалски. Последваха още доста положения и при едно от тях Ники Кръстев удвои,като при този резултат приключи мача.

"Марица" е водач в класирането преди изиграването на останалите срещи от кръга с 24 точки, колкото има и "Ботев". На 29 октомври, от 11 часа "жълто-сините" са домакини на "Берое". Двубоят ще се играе на стадиона в село Маноле.

"Марица"-1 (2008) победи с 1:4 "Кронос" (Пловдив) в среща от 10-ти кръг в Зоналната група U15. Така момчетата на треньора Димчо Беляков продължават да бъдат едноличен лидер в класирането. Срещата се игра в събота на терена до училище "Св.Седмочисленици" в ЖК "Тракия", където "Кронос" домакинства. "Жълто-сините" бяха по-добрият отбор и заслужено победиха. Димитър Кънчев, Хасан Байрям, Георги Петков и Георги Вангелов отбелязаха попаденията за "Марица".

Тимът е първи с 28 точки, а в следващия кръг е домакин на "Берое". Мачът е на 29 октомври от 10 часа на терена в село Костиево.