Лидерът в Зоналната група U15 "Марица" постигна нова убедителна победа. Възпитаниците на треньора Димчо Беляков победиха с 8:1 съставът на "Брестник", под чието име се състезава този набор, през този сезон, от базираната край хотел "Марково" школа на Иван Кесов. Срещата се игра в сряда на терена в село Костиево. "Жълто-сините" доминираха през целия мач и победиха заслужено, продължавайки отличното си представяне. Три гола отбеляза Хасан Байрям, а по веднъж отбелязаха Божидар Христев, Димитър Кънчев, Борис Петров, Стоян Петров. Едно от попаденията бе автогол на гостите.

Така "Марица" вече е с актив от 25 точки и продължава да бъде водач в класирането с 3 точки преднина пред "Локомотив" (Ст.Загора) и "Ботев". На 22 октомври от 13 часа "жълто-сините" гостуват на "Кронос" (Пловдив).

"Марица"-2 U15, набор 2009, завърши наравно 0:0 с "Черноморец" в среща от междинния 9-ти кръг в Зоналната група U15. Мачът се игра в сряда на терена край хотел "Марково". Момчетата на треньора Иван Михайлов изиграха един много добър мач изправени пред година по-големите деца на "Черноморец". Получи се двубой с много здрава битка в центъра на терена, като двата тима не си оставиха никакви шансове за отбелязване на голове и така срещата приключи при резултат 0:0.

"Марица"-2 заема 10-то място в класирането с актив от 13 точки, колкото има и деветия ФА "Пловдив"-1. На 23 октомври "жълто-сините" гостуват на "Брестник", под чието име се състезава този набор от школата на Иван Кесов през този сезон. Срещата е от 10:30 часа на терена до хотел "Марково".