Ботев загуби с 1:0 гостуването си на Лудогорец в битката на дублиращите отбори във Втора лига. Двубоят се игра днес от 16:00ч. на базата на „зелените“ в Разград.

За домакините освен Гонсалвеш, като титуляри за втория отбор на клуба започнаха още Жан Карничник и Педро Енрике Алвеш.

В края на първото полувреме домакините останаха с човек по-малко, но канарчетата не успяха през втората част да се възползват от численото си преимущество. Гонсалвеш бе отстранен в 44-та минута. В 50-та минута Цветослав Петров се оказа в добра позиция, но стреля слабо. В 56-та минута добра комбинация между Кельовлуев и Карничник завърши с удар с глава на Бранимир Костадинов, но топката отново не попадна в мрежата. В 68-та минута и Краничник засече с глава, но топката прелетя над напречната греда. В 80-та минута и пловдивчани останаха с човек по-малко на терена, след като Лъчезар Балтанов бе изгонен за втори жълт, респективно червен картон. Така бройката играчи на терена бе изравнена, след като и Ботев Пловдив остана с човек по-малко. Това бе достатъчно на домакините няколко минути по-късно да отбележат победен гол и да вземат трите точки. В 86-та минута Владислав Найденов бе повален в наказателното поле на "канарчетата" и главният съдия Димитър Буров отсъди дузпа. Зад топката застана Хюсеин Кельовлуев и отбелаз за крайното 1:0.

След почивката ботевистите изравниха играта, като и двата тима имаха своите шансове за гол. В 80-ата минута Лъчезар Балтанов също бе изгонен за червен картон.

В 87-ата минута Димитър Балинов фаулира играч на Лудогорец в наказателното поле, а от бялата точка Кельовлуев бе точен.

Тодор Живондов натрупа 100 мача във втория ешалон на българския професионален футбол начело на Лудогорец II. Преди началото на срещата с дубъла на пловдивския Ботев той получи фланелка на „орлите“ с името си, но която бе изписано постижението. 

ВИДЕО РЕПОРТАЖ