Отборът на Национал (U15) надигра и победи ЦСКА (U15) с 4:0 в отложен мач от Елитната юношеска група до 15 г. Ето и подробностите:

 ЦСКА (U15) - Национал (U15) 0:4 (0:2)

  • 0:[1] Дилян Шишманов 27'
  • 0:[2] Кристиян Горянов 34'
  • 0:[3] Кристиян Горянов 42'
  • 0:[4] Данаил Петров 67'

РЕПОРТАЖ | Отложеният мач от третия кръг в Елитната група до 15 г. се игра в неделя по обяд на стадиона във ВТУ /ПЖИ/. Повече от 100 зрители на трибуната и около терена видяха как момчетата на Владимир Лилов и Станислав Катранков надиграха своя съперник в слънчевото есенно време.

Национал взеха инициативата от самото начало и до средата на полувремето имаха три добри ситуации, а домакините стреляха веднъж от пряк свободен удар в аут. В 27-ата минута Национал поведе с гол на Дилян Шишманов. Атака от дясно бе развита отлично и включилият се краен защитник Мирослав Данов центрира към високо скочилия Шишманов. С майсторски удар с глава нападателят изпрати топката в далечния ъгъл на съперниковата врата за 1:0. Няколко минути по-късно домакините имаха и най-доброто си положение в мача. Центриране от ъглов удар бе продължено с глава, но падащата под гредата топка бе избита от  Александър Василев, а след това и от най-бързо реагиралия защитник Мартин Портарски. В ответната атака Национал поведе с 2:0. Пробив отдясно бе завършен от капитана ни Кристиян Горянов с безпощаден диагонален удар от близка дистанция.

Картината след почивката не се промени. Национал притежаваше топката повече и нападаше, а домакините разчитаха на корнери и статични положения. Ситуациите в първите десетина минути бяха 4:1 за гостите и логично падна трети гол. Виктор Илиев напредна отдясно и подаде на Кристиян Горянов, който с диагонален удар между краката на вратаря отбеляза за 3:0. Последваха няколко минути с прехвърчане на искри, в които нервите на някои съперникови играчи не издържаха. Съдията пожали с жълт картон първото брутално влизане в краката на Горянов, но за удар без топка срещу Виктор Илиев малко по-късно показа директен червен картон на играч на червените.

До края на мача Национал създаде още 4-5 отлични положения и вкара само още един, но затова пък какъв гол. Топката бе изнесена с няколко паса с едно докосване и достигна до стоящия с гръб към вратата Кристиян Горянов. Капитанът с пета я изпрати зад защитниците към връхлитащия Виктор Илиев. Последва остро центриране по земя към Денис Пешев, който не стреля и я продължи към спринтиращия отляво Данаил Петров. Момчето с огнената коса и сърце на боец я намери в крачка и с неспасяем шут затвори тази красива атака. Тук публиката и на двата отбора аплодира изпълнението, фаворит за класацията Гол на кръга.

В следващия кръг от Елитните юношески групи, който ще се играе идната неделя, отборите на Национал приемат връстнците си от Локомотив /Пловдив/.