"Марица"-2 U15 постигна победа с 1:2 при гостуването си на "Лидер" (Пловдив) в среща от 8 кръг в Зонална група U15, играна на терена в село Ягодово. Момчетата на треньора Иван Михайлов постигнаха обрат в мача и се поздравиха с ценен успех.

През първото полувреме домакините играха по-добре и откриха в 6 минута, като пропуснаха добри възможности да удвоят резултата. През второто полувреме отборът на "Марица" излезна преобразен и след няколко добри атаки голът не закъсня - Алекс Богданов изравни. Вдъхновнени от гола маричани продължиха с добрата си игра. С хубав пас Алекс Кръстев изведе Петьо Клявков сам срещу вратаря, но Клявков беше подкосен от последния в защитата на домакините. Червен картон така и не бе показан, но бе отсъден свободен удар. Патрик Койрушки насочи топката технично към левия ъгъл на вратата, но в последния момент защитник на домакините я отклони. Натискът на "Марица" продължи. Стоил Кичуков донесе победата на своя тим с чудесен удар от воле под гредата, оформяйки крайното 1:2.

"Марица"-2 U15 дели 10-то място с "Кронос" и "Локомотив", като трите тима са с по 12 точки. На 19 октомври "жълто-сините" са домакини на "Черноморец", а мачът е от 13:30 часа на терена край хотел "Марково".