"Марица" U17 постигна шеста поредна победа в шамионата в Зонална група U17. В среща от 8 кръг на първенството момчетата на треньора Тенислав Иванов победиха с 0:1 при гостуването си на "Черноморец" в Бургас. Пловдивчани доминираха напълно и надиграха съперника си, но спечели само с гол разлика. Многобройни пропуски лишиха тима от по-резултатен успех далеч от дома. Ангел Тосев направи фрапантен пропуск в 10-та минута, а Емилио Макавеев имаше малшанса да уцели гредата. Голът за "Марица" падна 3 минути преди края на мача, когато Ангел Ангелов, който се появи като резерва, донесе победата на своя отбор.

С мач по-малко и 18 точки "Марица" заема 3-то място в класирането след "Ботев" с 21 и "Локомотив" с 19. На 19 октомври, от 13 часа, "жълто-сините" са домакини на "Нефтохимик" на терена в село Маноле.

Лидерът в Зоналната група U15 "Марица"-1 (2008) завърши наравно 0:0 при гостуването си на "Черноморец". Възпитаниците на треньора Димчо Беляков бяха по-добрия тим на терена, но не успяха да пробият защитата на тима от Бургас. Срещата бе от 8 кръг на първенството и бе осма поредна без загуба за "жълто-сините", които продължават да са лидер в групата с 22 точки, пред Спартак-1 с 18 и "Арда" с 16. На 19 октомври "жълто-сините" са домакини на "Брестник". Мачът е от 16 часа на терена в село Костиево.