Пирин U16 се класира за 1/8 финал за Купата на България. Юношите, водени от Димитър Коемджиев спечелиха битката срещу Национал, като се наложиха след изпълнение на дузпи.

Двубоят беше игран на терените на Национална Спортна Академия в София. "Орлетата" изиграха силен двубой, като в редовното време резултатът беше 1:1, а след изпълнение на 11-метрови наказателни удари, пиринци се оказаха по-точни и заслужено продължават напред. 

Домакините от Национал излязоха напред в резултата през първото полувреме. Кирил Котев не точен в 27-та минута. 8 минути преди края на срещата Марсел Бибишков реализира дузпа, отсъдена за игра с ръка на играч от Национал. След края на редовното време се стигна директно до дузпи. Точни за Пирин бяха отново Бибишков, Божидар Манолов, Божидар Малинов и Шалев, а вратарят Боян Боянов спаси дузпа.

В другия двубой за Купата при старша възраст, Пирин U18 загуби от ЦСКА 1948 с 1:4. Точен за Пирин беше Любомир Тодоров, който отбеляза след страхотно изпълнение на пряк свободен удар.