Хебър победи с 3:0 Спартак (Варна) в домакински мач от първенството в Елитната група на България до 17 години.

Срещата започна с по-активни действия на Хебър, но в 5-ата минута, след добра флангова атака на гостите от Варна, те се разминаха с откриване на резултата при пропуск от непосредствена близост и малшанс пред гола. Хебър повиши активността и на свой ред отговори с някои добри атаки. В средата на полувремето резултата бе открит в полза на домакините. Добре развита атака от Илиан Сотиров беше насочена с подаване към фланга за Константин Николаев, който на свой ред прати добро, прострелно подаване пред вратата, където най-находчив се оказа голмайстора на отбора Християн Ганев и той направи 1:0. До почивката Хебър успя да организира още няколко добри атаки, но до втори гол не се стигна. Гостите от Варна отговориха с добри контраатаки и статични положения.

След почивката картината се запази, като в средата на полувремето резервата Мирослав Димитров бе най-напорист и успя да се възползва от грешка на вратаря на "соколите", открадвайки му топката пред пенала и на празна врата покачи за 2:0. Четвърт час преди края на срещата добро подаване зад гърба на защитата на Спартак завари неподготвен техния вратар и проявилия нападателен инстинкт Ганев успя да го изпревари, при което последва нарушение извън наказателното поле. Вратарят на гостите получи червен картон, а от последвалия пряк свободен удар, най-съобразителен се оказа Николай Метанов, като с добър удар покачи на 3:0.

До края Хебър пропусна още ситуации за гол ,но до четвърти така и не се стигна.

"Получи се добър двубой, с нужното желание и отдаденост от страна на момчетата, като при по-голяма концентрация, спокойствие и увереност резултата можеше и да е по-изразителен", коментира след победата тренорът на "зелените" Йордан Чолов.

Така хебърци се изкачиха в ТОП 10 на класирането. Следващият кръг на първенството се очаква да бъде след около 3 седмици, заради прекъсване на националните отбори.

fb:Пазарджик спортува