„Марица“ U17 постигна пета поредна победа и излезе начело в класирането в Зоналната група U17. Възпитаниците на треньора Тенислав Иванов от набор 2006 победиха с 2:4 при гостуването си на „Розова долина“ на помощния терен на стадион „Севтополис“ в Казанлък. Срещата бе от 6-ти кръг и се игра в петък.

През първото полувреме „жълто-сините“ имаха превес в играта и бяха по-настоятелни. Пловдивчани поведоха с гол с глава на Емилио Макавеев след центриране от корнер. Отново Макавеев отбеляза за 0:2. Последваха няколко сериозни пропуска за „Марица“, а в края на първото полувреме домакините върнаха един гол. Второто полувреме започна с импулс в играта на домакините, но маричани успяха да си върнат преимуществото и отново овладяха мача. В 61-та минута, след добра контраатака беше извършено нарушение в наказателното поле срещу Никола Каникс, а отсъдената дузпа бе реализирана от Наско Христев за 1:3. Пет минути по-късно последва хубав гол на Ангел Тосев след далечен удар за 1:4. В края на мача домакините върнаха втори гол след точно изпълнена дузпа.

Така „Марица“ записа пореден успех в Зоналната група U17 и продължиха отличното си представяне. Преди изиграването на останалите срещи от кръга „жълто-сините“ са водачи с актив от 15 точки пред „Локомотив“ с 13 и ФА „Пловдив“ с 11. В следващия кръг тимът е домакин на „Лидер“ (Пловдив), като срещата е на 8 октомври от 10:30 на стадиона в село Маноле.