Отборите на Национал записаха победа и загуба в мачовете от 9-ия кръг на Елитните юношески групи до 17 и до 15 г. Ето и подробностите:

Пирин /Благоевград/ (U17) - Национал (U17) 1:2 (1:1)

  • 1:[1] Йоан Янев 33'
  • 1:[2] Деян Ненков 85'

РЕПОРТАЖ | Близо 100 зрители в СК Пирин в Рилци имаха възможност да гледат непредсказуем, здрав и оспорван мач за възмъжаване, в който с победата се поздравиха нашите момчета. Домакините започнаха по-напористо и в средата на полувремето поведоха с 1:0. Играчите на Станислав Симов и Николай Христов отговориха подобаващо с няколко добри атаки, в които Йоан Янев, Деян Ненков и Румен Колев имаха добри възможности да отбележат. Изравнителният гол все пак падна. Това стана десетина минути преди края на полувремето, когато добра атака се разви отляво, топката достигна до Данаил Михайлов, който нахлу в наказателното поле и подаде на отлично пласирания Йоан Янев. За новия голмайстор на нашия отбор това бе чудесна ситуация, от която той стреля точно за 1:1. Това е трети гол в последните четири мача на привлечения тази есен нападател. До почивката имаше още няколко добри положения пред двете врати. След почивката качеството на играта спадна, битката взе връх и играта често бе прекъсвана за нарушения. Въпреки прехвърчалите искри, играчите на двата отбора влизаха мъжки е единоборствата, но без да прекрачват границите на твърдата игра. В малкото случаи, когато това все пак стана, съдията успокои обстановката с няколко жълти картона. И двата отбора имаха по няколко изгодни ситуации за гол, от които не се възползваха. Мачът отиваше към равенство, но влезлите като смяна играчи на Национал не бяха съгласни с това. Те дадоха нужния импулс и атака отляво бе изградена от Деан Павлов и Андрей Ташев. Последният нахлу в противниковата третина и в точния момент намери Деян Ненков, който с безпощаден удар от средна дистанция вкара втория и победен гол за Национал. В оставащите пет минути нямаше чисти положения, а след последния съдийски сигнал, двата отбора бяха изтощени до краен предел и се поздравиха за тежкия, но коректен мач, който изиграха.

Това е втора поредна победа за Национал (U17), изкована с усилията на всичките ни играчи. В следващия кръг, който ще се играе след 20-дневна пауза заради националните отбори, те посрещат Локомотив /Пловдив/ (U17).

...

Дунав /Русе/ (U15) - Национал (U15) 4:3 (1:1)

 

  • 1:0 Алишан Сабри (5')
  • 1:1 Кристиян Горянов 30'
  • 1:2 Кристиян Горянов 41'
  • 2:2 Валентин Великов (54')
  • 2:3 Виктор Илиев 55'
  • 3:3 Максим Петров (74')
  • 4:3 Александър Донев (75') - след асистенция на Преслав Стойков

 

РЕПОРТАЖ | Отборът на Национал (U15) допусна изненадваща загуба при визитата си на Дунав (U15) в Русе. Момчетата на Владимир Лилов и Станислав Катранков пропуснаха 7-8 чисти положения през първото полувреме, а домакините поведоха с първата си ситуация. В края на полувремето Кристиян Горянов вкара за 1:1. След почивката гостите поведоха с второто попадение на капитана си, който отбеляза след асистенция на Виктор Илиев. Малко по-късно домакините се възползваха от грешка в отбрана и изравниха. Национал натисна и отново създаде добри положения. Горянов подаде на Илиев и нападателят вкара трети гол. В следващите минути гостите изпуснаха още едно положение и уцелиха греда. В края на мача те си позволиха отпускане, което им струва победата. След фаул и дълга топка гостите успяха да стигнат до опасни ситуации, от които отбелязаха два гола, с които обърнаха резултата в своя полза.

В следващия кръг Национал (U15) е домакин на Локомотив (U15).