Хебър надви като гост с 1:2 Черноморец (Бургас) и записа първа победа за сезона в Елитната група за юноши до 17 г.

Срещата започна под контрол на "зелените" и в 20-ата минута. след подаване на Георги Благов зад гърба на защитата, Стоян Иванов нахлу под ъгъл в наказателното поле, преодоля защитник и пусна успореден пас пред опразнената врата, където най-съобразителен се оказа Константин Николаев и откри резултата. До полувремето надмощието бе поделено, като в края домакините се разминаха с изравняване, след спасяване на вратаря Николай Иванов.

На полувремето се разиграха много грозни и нелицеприятни сцени от страна на човек свързан с домакините и съдийската бригада. Последваха заплахи, обиди и дори опити за саморазправа. При разговор с делегата стана ясно, че това не било изолиран случай. Това видимо промени нагласата на съдийте за втората част и последваха доста спорни и лековати отсъждания. Натрупаха се доста картони във вреда на Хебър, като с червен картон бе санкциониран и помощник треньора им. Черноморец изравни в средата на полувремето от дузпа. Последва натиск от страна на Хебър и отменен гол на Николай Метанов заради засада. Спорно положение за нарушение в наказателното поле на домакините бе подминато от главния съдия и това преля чашата. Получи се разправия между треньорския щаб на Хебър и главния съдия относно поведението и отсъжданията му. Дискусията не премина нормалния тон, макар да беше показан и картон на старши треньора на Хебър Йордан Чолов, но наистина подобно поведение и обстановка не са от полза, нито за футбола, нито за развитието на играчите. До края нещата се нормализираха и двата отбора показаха добър, спортен дух, търсейки победата.

Домакините бяха близо до нея, но чудесно спасяване на Николай Иванов спаси Хебър. Все пак 2 мин. преди края страхотен пас на Иван Пенков изведе от центъра зад отбраната Християн Ганев очи в очи с вратаря, като голмайстора на Хебър с много техничен удар успя да го прехвърли, донасяйки победата на Пазарджиклии.

"Чисто спортно-технически се получи коректен и мъжки мач между играчите и щабовете на отборите, в духа на феърплея, като победата можеше да се наклони и в двете посоки, но с оглед на по-добрите положения бяхме по-съобразителния отбор и спечелихме 3-те точки", заяви треньора на Хебър Йордан Чолов.

Пазарджик спортува