Отборите на Национал записаха две победи срещу връстниците си от Спартак /Плевен/ в днешните мачове от 8-ия кръг в Елитните юношески групи. Ето и подробностите за мачовете, които се играха в слънчевия съботен следобед в НСА:

Национал (U17) - Спартак /Плевен/ (U17) 2:1 (2:0)

[1]:0 Йоан Янев 3'

[2]:0 Румен Колев 41'

РЕПОРТАЖ | Момчетата на Станислав Симов и Николай Христов постигнаха първата си победа за сезона с пълно себераздаване от първата до последната секунда на мача. Първото полувреме започна с поредния гол на Йоан Янев, който майсторски открадна топката от един от съперниковите защитници пред пеналта, напредна няколко метра и стреля точно за 1:0. Срещата продължи с лек превес на нашия отбор и още няколко добри ситуации. В тези минути гостите разчитаха предимно на контри. В средата на полувремето бе отменен гол на Румен Колев за повече от спорна засада, но в края на тази част нашето крило също записа името си сред голмайсторите с изключително ценно попадение. 30-метров пробив на неуморимия Деян Ненков от ляво бе развит с чудесен пас към нахлуващия от дясно Колев, който от средна дистанция хладнокръвно вкара за 2:0. В края на полувремето вратарят ни Никола Златинов направи спасяването на мача с чудесен плонж, с който потвърди резултата на почивката.

Втората част започна с гол за гостите, който даде импулс в играта им до самия край на мача. Играчите на Спартак владееха и нападаха повече, а тези Национал се защитаваха умело и дебнеха на контраатаки. Имаше опасни ситуации пред двете врати и здрава, но коректна битка за всяка педя от терена. В последните минути домакините имаха възможност да вкарат и трети гол, но и без него последният съдийски сигнал потвърди победата на Национал. В следващия кръг те гостуват на Пирин /Благоевград/ (U17).

 

Национал (U15) - Спартак /Плевен/ (U15) 5:0 (2:0)

[1]:0 Дилян Шишманов 10'

[2]:0 Дилян Шишманов 23'

[3]:0 Кристиян Горянов 47'

[4]:0 Алекс Тунчев 51'

[5]:0 Николай Любомиров 68'

РЕПОРТАЖ | Отборът на Национал (U15) надигра своя съперник, създаде много ситуации и отбеляза пет безответни гола. Момчетата на Владимир Лилов и Станислав Катранков поведоха с два почти еднакви гола на Дилян Шишманов. Нестандартното крило реализира след два пробива и асистенции на Кристиян Горянов и Даниел Ръжданов от ляво. До края на първата част домакините играеха малко отпуснато и резултатът остана без промяна.

След почивката домакините вдигнаха оборотите, заиграха много по-разнообразно и опасно и положенията се заредиха едно след друго. Горянов наказа грешка на съперниковия вратар за 3:0, Алекс Тунчев бе на точното място след корнер и шутира за 4:0, а в края на мача капитанът центрира на главата на високо летящия Ники Любомиров, който заби топката в мрежата за 5:0. Отделно от това Национал уцелиха три греди, стреляха опасно още няколко пъти, а в два случая вратарят на гостите се намеси отлично - спасявайки шут на Кристиян Горянов и копване на Георги Денов.

В следващия кръг Национал (U15) гостува на Дунав (U15) в Русе.