Георги Мечечиев

Вчера Гигант (Съединение) елиминира Добруджа (Добрич) с 2:1 в Съединение в 1/32 финалите на турнира за купата на България. 22 септември 2022 година ще остане паметна дата за домакините, защото в този ден се проведе първия мач в историята им срещу отбор от професионалния футбол. Как се стигна до победния дебют, пред Sportal.bg коментира треньора на Гигант Георги Мечечиев.

„Основната заслуга за успеха е на футболистите. Играха задружно като отбор, себераздадоха се, спазиха перфектно тактическата дисциплина. Демонстрираха характер. Той се открои най-вече в 93-ата минута. Тогава вместо да се отбраняват за да запазят резултата, очаквайки продължения и евентуално дузпи, футболистите ни атакуваха и достигнаха до победния втори гол срещу силния състав на Добруджа. Но преди този хубав успех ние постигнахме и други добри резултати. Те са плод на отличната работа в екип на всички в клуба – футболисти, изпълнителния директор Николай Алексиев, президента Добри Козарев и административния директор Катя Алова. Няма как да пропусна феновете. Благодаря им от сърце за подкрепата. Гигант винаги играе за да ги радва“.

Вчерашният успех в турнира е втори през последната година за Мечечиев с аматьорски тим над съперник от професионалния футбол. Точно преди 12 месеца, амбициозния треньор отстрани Струмска слава (Радомир) с водения тогава от него ФК Ямбол на същия етап от надпреварата.

„Най-важното е да кажеш точните думи с които да мотивираш футболистите преди мача. В Ямбол работих с прекрасни момчета, каквито са и сегашните ми състезатели в Гигант“, категоричен е Мечечиев.