"Марица" (2009) постигна резултатна победа с 9:0 над "Първомай" в среща от поредния кръг в Регионална група U17 "Б". Момчетата на треньора Йордан Влашки бяха пълни господари на терена и реализираха 9 попадения. Алекс Василев и Алекс Богданов отбелязаха по два гола, а по веднъж се разписаха Георги Мартинов, Ейлядин Асенов, Иван Кръстев и Димитър Каралилов, първомайци си отбелязаха и един автогол. Със 7 точки и без допуснат гол (единствен в групата) тимът на "Марица" е трети в класирането, а в следващия кръг гостува на "Родопа". Срещата е на 25 септември от 12 часа.

В Регионалната група U17, където "Марица" се състезава с набор 2007, "жълто-сините" отстъпиха на "Спартак" с 2:4 на терена в село Костиево. Головете за "Марица" отбелязаха Пламен Азов и Георги Копривленски. Тимът воден от Димчо Беляков е на 8 място с 3 точки, а в следващия кръг гостува на "Сокол" (Марково). Срещата е на 25 септември от 10 часа.

Стартира и шампионатът при децата от набор 2010 - Футбол11. Момчетата на треньора Величко Величков завършиха наравно 0:0 в срещата си срещу ФА "Пловдив". В следващия кръг те ще срещнат "Брестник".

Мачовете на два отбора от школата бяха отложени. В Зоналната група U19 срещата на "Марица" срещу "Атлетик" (Куклен) бе отложена. Същото се случи и с двубоя в Регионалната група U15 "А" между "Марица" и "Арда".