"Марица"-1 (набор 2008) постигна ценна победа в среща от 4-ти кръг в Зоналната група U15. Тимът надви трудно с 2:3 като гост "Арда" и постигна четвърта поредна победа.

Срещата се игра в село Черноочене и бе съпътствана от много слабо съдийство. Въпреки това възпитаниците на треньора Димчо Беляков успяха да стигнат до успеха. Те поведоха с 0:2, но последва изравняване. В крайна сметка заслужено пловдивчани отнесоха 3 точки към дома си. Хасан Байрам, Антоан Сиромашки и Георги Петков реализираха попаденията за "Марица". Тимът е лидер в класирането с пълен актив от 12 точки. В следващия кръг маричани са домакини на "Спартак"-2. Срещата е на 24 септември от 10 часа на терена в село Костиево.

"Марица"-2 (набор 2009) записа резултатна победа с 0:5 при гостуването си на "Левски" (Паталеница) в мач от 4-ти кръг в Зоналната група U15. Възпитаниците на треньора Иван Михайлов имаха надмощие. Още в 5-та минута Валентин Маринов изведе чудесно Патрик Койрушки, а той реализира, но голът бе отменен заради спорна засада. В 20-та минута след грешка на защитата на домакините топката попадна в Любомир Томов, който откри резултата. Пет минути по-късно Патрик Койрушки удвои. До края на полувремето "жълто-сините" пропуснаха още доста положения за гол. През второто полувреме домакините се опитаха да застрашат пловдивската врата, но вратарят Иван Манов бе на висота. А маричани продължиха да бележат. Даниел Велков изведе Атанас Узунов, а последният реализира за 0:3. Две минути след гола двамата повториха упражнението и Наско Узунов покачи на 0:4. След много добро включване Патрик Койрушки надбяга защитата и бе фаулиран в наказателното поле от последния в защитата. Така се стигна до червен картон за домакините и дузпа за "Марица". Наказателният удар бе реализиран от Марио Джалъзов, който оформи крайното 0:5.

Победата бе първа от началото на сезона за тима. Тя ще даде повече самочувствие и увереност в момчетата от отбора за бъдещите футболни битки. В следващия кръг "Марица"-2 е домакин на "Арда". Срещата е на 24 септември, от 11 часа, на терена до хотел Марково.

Така и двата отбора на "Марица" в тази група постигнаха победи в този кръг.