Юношите на Марица Пловдив изхвърлиха съгражданите си от Ботев от турнира за Купата на БФС в U19. В отложен мач, който се игра днес на стадиона в квартал Кършияка жълто-сините се оказа много по-подготвени психически за двубоя, който се реши с изпълнение на дузпи. Над 500 зрители изгледаха мача от турнира, който се игра на стадион "Марица".

В редовното време срещата завърши 0:0 и въпреки армията от специалисти, която даваше наставления на футболистите на канарчетата, както от пейката, така и от трибуните, жълто-черните не успяха да вкарат попадение. Като цяло срещата нямаше с какво толкова да се запомни в редовното си време. При изпълнението на дузпите канарчетата сгрешиха още при първата, а Маричани не трепнаха пред съперника и реализираха и петте си 11-метрови удари. За "Марица" точни бяха Ангел Пеев, Сали Садъков, Али Айвазов, Петко Механджийски и Христо Цветков. Вратарят на тима Николай Пранджев пък отрази една дузпа на съперника.

"Марица" продължава напред в турнира за Купата на БФС в тази възрастова група. В следващия кръг "жълто-сините" ще срещнат "Спартак", които имаха късмета да не играят в първия кръг. Маричани отново ще бъдат домакини, а срещата все още не е насрочена. Победителят от двубоя влиза в основната схема на турнира, като един от двата представителя на област Пловдив.