Да се чуди човек как да си обясни неистовите напъни на Царско село на всяка цена да влезе в Първа лига. Отбор с чудесна база (поздравления за което), но без да има качествен отбор за Първа лига, прави всичко необходимо, за да постигне целта си – ВСИЧКО!

Само по този начин може да си обясним масовата сеч, която вчера се стовари като мощно торнадо върху Локомотив (София). Нека не забравяме, че двубоите се излъчват по телевизията и хората си правят нужните заключения. Няма скрито - покрито, цялата пародия лъсва. Вчера, удобният чернодрешко лепна допълнително петно на и без това слабия футбол във Втора лига.

Подобни жестове към определени личности и клубове не са от полза. Интересно е какво обяснение ще даде шефа на съдиите Сталев, за скандалните решения на своя подопечен Ангел Ангелов.

Грешките на реферите са част от футболната игра. Неточностите са неизбежни. Съдиите са хора и е нормално да бъркат. Грешки се допускат и на най-високо ниво. Най-пресните примери са неотсъдените дузпи за Байерн и Рома, костващи на отборите десетки милиони!

Но тези на Ангелов и неговият асистент не бяха неволни, а тенденциозни. Това си беше чиста проба "рязане" на глави. Неслучайно по-рано днес феновете на тима от "Надежда" изразиха остро недоволството си срещу съдиите на двубоя.

Затова не бива да подминаваме решенията му с лека ръка. Трябва да осъждаме действията на арбитрите, когато целят да навредят. Каква е причината помощникът на Ангелов - Веселин Мишев, да не сигнализира, че играч на Царско село умишлено удари в лицето футболист на Локо Сф? Няма оправдание, тъй като беше заел добра позиция на метри от инцидента и много добре видя какво се случи.
Защо главният съдия си затвори очите и не отсъди чиста дузпа? Всичко видя, защото беше на няколко метра от ситуацията и никой не му пречеше. Вместо да вземе коректно решение, пред погледа му изникна някаква симулация, каквато само той видя. И то при положение, че нямаше никакъв спор от играчите на Царско село.

Г-н Ангелов, засрамете се, станахте за резил, ощетявате труда на не малко хора за сметка на нечии интереси… или просто не ставате за тази работа! Ситуацията за дузпата беше кристално ясна. Нарушението се видя от самолет, но реферът размаха червения картон без да му пука, че грубо ще ограби един клуб.

И не спря дотук! Масовата сеч до този момент не му се видя достатъчна. Затова реши да извади част от състезателите на Локомотив за следващия мач, като ги нашари с жълти картони. Каква наглост само?!

Дава ли си сметка този съдия, че подобни изцепки отблъскват футболния запалянко от стадионите и телевизионния екран, а освен това може да доведат до напрежение по трибуните? Няма нужда от подобни аванти. В крайна сметка промоция за елита нека спечели този отбор, който си го извоюва по честен път.
Не бива обаче да си заравяме главата в пясъка и да премълчаваме неоспоримите факти. Царско село бие наред и с лекота във Втора лига до момента, в който се изправи срещу преките си конкуренти. В мачовете с Локо Сф, Монтана и Ботев (Враца), тимът на Стойне Манолов не познава вкуса на победата.

В трите си домакинства срещу въпросните отбори, Царско село е спечелил само една точка. Равносметката в срещите с преките конкуренти е следната - Общо: 6 мача - 4 загуби и 2 равенства

Ботев Враца - Царско село - 1:0
Монтана - Царско село - 1:0
Локо Сф - Царско село - 0:0
Царско село - Ботев Вр - 1:2
Царско село - Монтана 1:1
Царско село - Локо Сф 1:2

За сметка на това пък навакса в останалите мачове, където основните опоненти губят точки. Странно, но факт! Царско село е по-слаб от конкурентите, но докато тях от време на време ги бият, отборът от Драгалевци не допуска грешки. Случва се, нали? Царско село няма лицензиран стадион за Първа лига, няма никакви традиции и фенска маса.
Базата е страхотна, но стадионът определено не отговаря дори на изискванията и за Втора лига. Как е възможно в професионалния футбол да има съоръжение, което разполага с едва 800 места? Този стадион може да се окаже опасен. Ето затова феновете ще стоят отвън и ще гледат мача от Къра.