Шефът на школата на ЦСКА Пауло Кардозо започва сериозна чистка. Португалецът ще освободи и главния мениджър на ДЮШ Стефан Яръмов, както и двамата дългогодишните треньори – Христо Марашлиев и Антон Димитров, твърди „Тема спорт”. 

 

Новината най-вероятно ще бъде потвърдена от клуба през тази седмица. В петък Кардозо и Яръмов са имали разговор, след който е станало ясно, че роденият във Видин ръководител няма да остане на „Армията“. Освен това Кардозо е взел решение да освободи треньорите Марашлиев и Димитров, които досега бяха начело съответно на формациите до 16 г. (р. 2003-а) и до 14 г. (р. 2005-а).

Антон Димитров-Пирожката пък направи кратък коментар по темата:

„От медиите прочетох, че напускам. На мен никой от ръководството не ми е казал. Предполагам, че в понеделник (б.р. – днес) ще ми се обадят. Няма какво друго да допълня“, заяви треньорът.

Марашлиев и Димитров са родени през 1970 г., като са бивши съотборници в юношеските формации и в представителния отбор на ЦСКА в периода 1990-1992 г. Христо е син на Димитър Марашлиев, който е един от големите футболисти в историята на клуба и дългогодишен шеф на школата. Марашлиев-младши работеше като треньор в ДЮШ от 2008 г. с малки прекъсвания.

Димитров също дълги години отглеждаше младите таланти на червените. Яръмов пък бе назначен на „Армията“ през лятото на 2016 г. с функциите на директор. На 22 февруари тази година обаче ЦСКА представи Пауло Кардозо като шеф на ДЮШ. Той пое цялата спортно-техническа власт, а Яръмов остана като главен мениджър и се занимаваше с организационни въпроси.

След неговото напускане най-вероятно няма да му се привлича заместник, а Кардозо ще отговаря и по това направление. Яръмов е архитектът на много продуктивната школа на Литекс, а преди това 10 години води Бдин Видин.

В следващите дни не е изключено да има и други промени в школата. Даниел Моралес ще поеме юношите до 19 г. за сметка на Ивайло Станев, който стана помощник в представителния отбор. До този момент от ЦСКА не са съобщили нищо официално във връзка с промените в ДЮШ.