Две треньорски уволнения са станали в ЦСКА в края на миналата седмица. Христо Марашлиев и Антон Димитров вече няма да водят отборите, на  които бяха начело в детско-юношеската школа на „червените”.

Решението е на шефа на ДЮШ Пауло Жорже Рибейро Кардозо. Португалецът, известен като откривателя на Кристиано Роналдо, щял да прави коренни промени в школата, които да доближават методиката на работа в най-добрите западноевропейски клубове.

Марата води тима до 16 години, а Пирожката тренира на момчетата до 14 години. Съставът на Марашлиев завърши на трето място в зоналното първенство, но от тази есен ще се състезава в елитната юношеска група до 17 години.  Отборът на Антон Димитров финишира на второ място - на една точка след Левски, в столичния шампионат. През февруари и двамата наставници изведоха тимовете си до купите на турнира "Сандански къп", което обаче не е било достатъчно за новия шеф на школата. По всяка вероятност двамата треньори не са били готови да се съобразяват с методиката на новия си шеф.

Според информация на Glas.bg португалецът ще ръководи всички процеси във всички тимове в школата на ЦСКА. Специалистът вече е набеляза 50 юноши от цяла България, който да бъдат привлечени при червените. Запознати твърдят, че няма капитан на отбор в столицата, с който от ЦСКА вече да не са свързали. Гриша Ганчев бил готов да инвестира няколко милион в академията, за да може тя до 2 години да започне да дава реални резултати.