Ботев Пловдив направи сериозни промени в политиката на школата при най-малките. До този момент в школата на канарчетата нямаше такси, а в отборите играеха само селектирани деца. Това ще се промени при най-малките футболисти, заради голямото текучество на деца и невъзможността да се изграждат отбори в тази възраст. По този начин канарчетата ще ударят по частните школи, които до този момент събираха най-малките на принципа за масов спорт. Ето какво обявиха от Ботев Пд:

ПФК Ботев Пловдив обявява свободен прием на деца родени през 2010, 2011 и 2012 година. Малчуганите ще започнат тренировки на 2 септември, като заниманията ще се провеждат на терените на „Футболен комплекс Ботев 1912“.

Записванията ще се осъществяват на e-mail: academy@botevplovdiv.bg . В съобщението трябва да изпратите трите имена на детето, година на раждане и телефон за контакт.

За трите възрасти месечната такса e в размер на 50 лева. Родителите от трите набора ще заплащат и пълната екипировка, която ще бъде на немския производител Uhlsport."