По време на лятната пауза Glas.BG ще Ви запознае с анализ на представянето на водещите формации в пловдивските школи. Стартираме с юношите на Ботев до 19 години, за които сезонът бе много тежък и изпълнен с неособено добри емоции.

Очакванията на всички специалисти бяха, че „канарчетата“ ще са в битката за титлата, а „жълто-черните“ бяха спрягани за фаворити за Купата при набор 2001. Нито едно от двете неща обаче не се случи. Ботев завърши на незавидното осмо място в крайното класиране.

Особено голямо значение за слабото представяне бе вторият полусезон, където „канарчетата“ бяха изпаднали в тотална дупка и редуваха загуба след загуба. С най-голям принос за ужасното представяне на ботевистите бе отпадането им за Купата.

Момчетата на Стефан Стоянов хвърлиха всички усилия в турнира за Купата, но те се оказаха недостатъчни за триумф. За целия втори полусезон „жълто-черните“ записаха едва 6 победи и цели 8 загуби, което съвсем очаквано доведе и до треньорска рокада.

Отпадането от турнира за Купата така и не бе преодоляно от „канарчетата“, които в срещите около полуфинала с Черно море записаха невиждан антирекорд - 5 загуби, 1 равенство и едва 2 победи.

В крайна сметка, Стефан Стоянов постигна страхотни успехи начело на набор 2001 на Ботев - две купи на БФС, елитна юношеска група до 17 години и триумф в републиканското първенство и това не трябва да бъде подминавано с лека ръка.

Слабият сезон и провала в турнира за Купата обаче костваха на специалиста мястото в набор 2001. Място, което от следващия сезон ще бъде заето от Петър Пенчев. Опитният треньор ще има за задача да изгради един колектив между наборите 2001 и 2002 и с тях да гони титлата в U19.

Дали това ще се случи - ще разберем през следващия сезон.