Децата от школата на Ботев Пловдив от набор 2008 организираха трогателно сбогуване със своя настивник Димитър Пашев, който от следващата година ще се концентрира като помощник в U19 на канарчетата. След рокадите в школата на жълто-черните стана ясно, че след 3 години с децата родени през 2008-а година Пашев ще се занимава с най-големите юноши в академията на Ботев. Неговите момчета от набор 2008 пък ще бъдат поети от досегашният наставник на U19 на пловдивчани Стефан Стоянов.

Младите канарчета на Пашев обаче не го пуснаха да се раздели с тях без специално тържество. Те бяха подготвили на своя треньор, който ги научи на А и Б във футбола специална торта и още куп изненади. Отношението на децата естествено трогна Пашев и той остана изключително признателен на децата и родителите от вече бившия му отбор.

Отборът на Ботев родени през 2008 година се представи отлично в първенството за деца родени през 2007 през изминалия сезон, като завърши трети с равни точки с втория - отборът на Пловдив сити . Тимът показа голяма градация в играта и голямо израстване и е с най-предно класиране в групата, ако се гледа възрастта на децата. Другите два отбора, които играха в шампионата за деца родени 2007-а година с деца родени през 2008-а се класираха зад тима на Димитър Пашев.