На 08 юни, в събота, на ст. „Йордан Панчев“ в с. Главиница ще се проведе VI-то издание на националния детски футболен турнир “Орлета къп 2019”, организиран от Община Пазарджик и местният ДФК Орлета.

В състезанието ще участват 8 отбора, разпределени в две групи. Турнирът е за деца, родени след 1 януари 2010 г., като тази година в състезанието участват възпитаници на елитните футболни школи: Ботев (Пловдив), ДФК Звездичка (Бургас), ФК Бригада (Димитровград), ФК Кронос (Пловдив), ФК Севлиево, ФА Суперстарс (Пловдив), ФК Пловдив Сити и домакините от ДФК Орлета (Пазарджик).

Турнира ще се играе по правилата на Футбол 7, регламентът предвижда след изтеглянето на жребият сутринта да се оформят две групи по четири отбора. Победителите в групите се срещат на финал от 16:00 часа.

Тази година турнира е благотворителен в подкрепа на тригодишният Димитър Борисов Ганев, който страда от Синдром на Аперт, генетично заболяване, което засяга костите на черепа, краката и ръчичките му. Митко е брат на футболист от детския отбор на ДФК Орлета набор 2006.