Юношеският национал Тодор Петков си е тръгнал от Ботев Пд преди няколко дни, научи Glas.bg. Централният бранител, който е набор 2001, е решил да пробва късмета си в друг отбор, като до този момент, не е ясно, къде точно ще продължи кариерата си. За напускането му ни информираха негови близки, които ни насочиха да потърсим причините от неговия мениджър Милен Георгиев и спортния директор на канарчетата Адалберт Зафиров.

"Няколко пъти попитах ръководството на Ботев Пд, дали на Тодор ще се разчита и дали ще получи професионален договор. Последният отговор бе, че на него няма да се разчита и това е причината той да си тръгне", заяви Милен Георгиев пред Glas.bg, като отказа да разкрие, къде ще продължи развитието си футболиста.

"Родителите на момчета считаха, че той заслужава да тренира с мъжкия отбор, но мнението на бившият старши-треньор Николай Киров бе друго. На последния ни разговор настояваха за договор. Заявих им, че момчето има още 1 година в юношеския футбол и че ако покаже нужните качества и заслужи договор, ще получи такъв. Нямаше как да гарантирам качване в представителния отбор, след като все още нямаме яснота на 100%, кой ще е новия ни треньор. Предният наставник на мъжете предпочиташе други юноши на неговата позиция, за бъдещия - няма как да гадаем", заяви пред Glas.bg Адалберт Зафиров.

Припомняме ви, че преди няколко дни от Ботев Пд потвърдиха новината на Glas.bg, че дългогодишният наставник на набор 2001 на канарчетата Стефан Стоянов бе преместен да води деца.