“Марица” постигна категоричен успях с 3:0 над гостуващия тим на “Спартак” в мач от последния кръг при юношите младша възраст (2002/2003). Двубоят се игра в събота на стадиона в квартал “Кършияка”. Възпитаниците на Кирил Андонов съвсем заслужено записаха пореден успех на своята сметка и чакат изиграването на отложените двубои на “Левски” (Карлово), за да разберат дали ще бъдат подгласници на шампиона или ще завършат трети в крайното класиране. Това е и отборът от ДЮШ на “Марица” с най-добро класиране през този сезон.

През първата част положенията бяха само две, като и двете бяха на сметката на “Марица”. Второто полувреме беше по-интересно, като през него бяха създадени доста повече голови ситуации. Петър Петров, Мартин Манев и Ангел Котев реализираха головете за победителите в последния мач за сезон 2018/2019.

“Марица” постигна 21 победи и 1 равенство в общо 26-те си срещи, допускайки само 4 загуби (голова разлика 95:15). “Жълто-сините” записаха изключително силен пролетен полусезон, допускайки само 1 загуба. Така те събират 64 точки, колкото има и лидера “Ботев”, който е с два мача по-малко - единият от тях срещу “Левски” (Карлово).