Продължаваме с представянето на част от талантите, които през този сезон защитават честта на Академията на Берое по терените у нас. След играчите на „Берое” 2006 и „Берое” 2005 е ред на двама футболисти от тима на „Берое” 2003 – централният защитник Михаил Стоянов и полузащитникът Христомир Иванов.

„От както се помня тренирам. Първоначално го правех в Мадрид, където съм роден, а от 8-9 годишен в „Берое”, връща се назад в годините Мишо.

Горе-долу по-същото време с футбола се захваща и Христомир. „От както се помня все съм обичал и ми е било много вълнуващо да играя футбол. Започнах да тренирам обаче когато бях 8-годишен. Бях много запален, исках да тренирам и да стана голям футболист. Родителите ми бяха наясно с моето желание и ме записаха в Черноморец (Бургас). След това тренирах и на други места и от всеки един треньор, който съм имал до момента съм научил много”, признава Христомир.

Той е в „Берое” от две години. „Тогава тренирах с Тракиец (Кукорево). Имаше организирана контролна среща с отбора на „Берое” 2002. Атанас Рибарски ме забеляза и ме повикаха на проби при набор 2003. Дадох всичко от себе си да се докажа и треньорът ми при набор 2003 Сидер Димитров ме покани да остана. Аз и родителите ми взехме решение, че „Берое” е правилното място за моето развитие”.

„Берое е клуб, който мисли за юношите си и си заслужава да си оставиш сърцето на терена, защитавайки точно тази емблема”, допълва съотборникът му Михаил Стоянов.

През този сезон Мишо и Христомир играят на „два фронта”. Освен от тима на „Берое” 2003, те са и част от този на Берое U17 и вече записаха доста мачове в Елитната група. Там, където догодина ще бъде целият отбор на родените през 2003 г. „Разликата е най-вече физическа. В Елитната група футболистите са по-здрави, но това ми помогна да израсна доста като играч”, категоричен е Мишо. В момента той се възстановява от контузия, получена именно в среща от Елитната група. Централният бранител вече претърпя операция, предстои му и рехабилитация.

„Има голяма разлика в динамиката. Смятам, че до някаква степен това се дължи и на по-силното първенство. Мисля обаче че се справям и не смятам тази една година разлика във възрастта за значима за моето представяне”, допълва Христомир Иванов.

Голямото предизвикателство и пред двамата си остава съвместяването на тренировките и мачовете с училището. „Човек трябва да си организира ежедневието, за да се справи с всички задачи. Така се опитвам да правя и аз”, обяснява Мишо.

„Честно казано не ми е много лесно да ги съчетавам, но се старая да вървят ръка за ръка”, признава Христомир.

Когато стане дума за любимите им отбори обаче двамата съотборници се оказват на две противоположни страни. Общото е само, че и двата тима са испански. Мишо е фен на Реал (Мадрид), а любимият му играч е Серхио Рамос. Христомир пък предпочита Барселона, Серхио Бускетс и Пол Погба.

Актуалният в последните години спор – Кристиано Роналдо или Лионел Меси също няма еднозначен отговор. „Предпочитам Роналдо заради себераздаването му и амбицията да дава винаги най-доброто от себе си на и извън терена”, обяснява Мишо. „Харесвам и двамата, но малко повече Лео Меси”, категоричен е Христомир.