Ботев (Пловдив) спечели международния турнир "Червена купа", надделявайки на финала над ЦСКА с 2:0. Надпреварата бе организира от феновете на "армейците". Това беше поредни успех на "жълто-черни" над "червени" във всички нива на юношеския футбол, включително и успехите на мъжката формация за Купата и първенството в последните седмици. Попаденията във финалната среща за състава на "канарчетата" отбелязаха Никола Гигов и Мартин Табаков. Пловдивчани почетоха паметта на Чико, като бяха с тениски с надпис "Легендите не умират".

От петък до днес единият помощен терен на "Армията" се превърна в арена на здрави футболни битки, които донесоха много емоции на участниците и зрителите.

"Жълто-черните" шампионит бяха наградени от изпълнителния директор на ЦСКА Пламен Марков. Медалите на армейците връчи Валентин Антов, а заелият третото място отбор на Войводина (Нови Сад) получи купа и почетен плакет от бразилския нападател Евандро. Царско село завърши четвърти, Вардар (Скопие) - пети, а шести финишира тимът на Славия.

Бяха раздадени и пет индивидуални награди. Най-добър вратар стана Стефан Смъркалов от Ботев. Сред защитниците беше отличен Димитър Плачков също от Ботев. Голмайстор на турнира е Никола Кунчев от ЦСКА. За най-полезен състезател беше определен Огнян Зекич от Войводина. Калоян Каишев от Царско село взе приз за феърплей.