Ботев надделя с 2:1 над  ЦСКА-София в дербито от 26-ия кръг на U15. Двубоят се проведе на естествен терен номер 1 на базата в „Коматево“.

Срещата започна с равностойни минути. В 11' "канарчетата" откриха резултата след добра атака. Никола Гелин изведе по техничен начин Никола Илиев, който преодоля стража на гостите и вкара на опразнената врата - 1:0. В 16' Гелин бе заменен принудително от Мартин Драганов. 

В 24' столичани получиха пряк свободен удар на пеналта. Йоан Борносузов се нае  с изпълнението, но ударът бе неточен. Минута по-късно Павел Жабов можеше да изравни с удар с глава, играчът обаче не намери добре топката. До края на частта "червените" бяха по-активни, но до гол не се стигна.

В 44' Ботев можеше да удвои. Андрей Цой получи от Илиев, финтира бранител и шутира с левия крак, но покрай вратата. 

Десет минути по-късно столичани имаха добър шанс за попадение. След центриране от фаул топката бе избита от защитник на "жълто-черните" и попадна в Борносузов, нападателят се забави и загуби притежание й. 

В 58' Мартин бе близо до втория гол за Ботев. Нападателят получи в предни позиции, освободи се от опеката на двама бранители и стреля с левия крак, но стражът на "червените" спаси с крак. В 65' все пак пловдивчани удвоиха. Никола Илиев пробо отдясно и центрира, а Даниел Гичев матира стража на ЦСКА-София - 2:0.

В самия край на срещата столичани намалиха с гол директно от фаул от 35 метра чрез капитана си Йоан Лозанов.