Днес завърши Кронос Къп за деца родени през 2008 г. При регламент всеки срещу всеки тимът на ФА Пловдив завоюва титлата, оставайки на една точка зад себе си Векта. На трето място остана отборът на Свиленград. Най-решаващият мач за изхода на турнира се оказа точно този между златните и сребърните медалисти. ФА Пловдив се наложи с 2:0 над Векта още в първия ден от надпреварата и именно тази победа в крайна сметка направи синьо-белите шампиони. Двата тима се познават изключително добре, тъй като са и съперници в първенството на Футбол 9 при набор 2007.

В първия ден от надпреварата Векта победи Орлета с 1:0, последва загубата от победителите на турнира ФА Пловдив с 2:0, а последния мач завърши в полза на черно-белите кончета с 2:0 срещу Хебър. На следващия ден момчетата от Векта постигнаха 3 победи: Над Локомотив Пд с 3:0, над Кронос с 2:3 и 1:0 срещу Локомотив Сф.  Днес в последния двубой срещу Свиленград резултатът остана 0:0 до последния съдийски сигнал, разказа родител специално за Glas.bg.

В редакцията на Glas.bg очакваме резултатите в отделните мачове и на ФА Пловдив и Свиленград, след което ще ги публикуваме.